Zaandam January 31, 2023

Fysiotherapie knie

Knieklachten komen in Nederland ongelofelijk vaak voor. Toch is het altijd zoeken naar de juiste behandeling van je klachten. Met fysiotherapie knie wordt er eerst gekeken waar je pijnklachten nou eigenlijk precies vandaan komen. Misschien heb je een versleten knie of zijn je kruisbanden beschadigd. Er kan van alles aan de hand zijn waardoor je last hebt van kniepijn. Helaas zien we ook vaak een versleten knie als oorzaak. Met fysiotherapie knie kan je de kern van het probleem aanpakken en weer pijnvrij leren bewegen.

Herstel na een operatie

Helaas is fysiotherapie knie niet altijd gericht op een pijnvrij leven. Heel soms kan een fysiotherapeut de pijn niet wegkrijgen. Mogelijk is er dan spraken van een achterliggende oorzaak. Hiervoor is dan een knieoperatie noodzakelijk. Maar ook na de operartie is het belangrijk om aan een pijnvrij leven te werken. Je moet vaak weer helemaal opnieuw beginnen met lopen en bewegen zonder pijn. Fysiotherapie knie kan hierbij helpen en we geven je graag advies met oefeningen. Daarnaast kunnen we ook voor de operatie de eerste diagnose stellen. Op basis hiervan kunnen we je weer laten doorverwijzen voor een gericht onderzoek in het ziekenhuis. Op basis hiervan kan er een plan van aanpak gemaakt worden om straks weer pijnvrij te bewegen.

Langzaam beginnen met sporten met fysiofitness

Ben jij herstellende van bijvoorbeeld een knieoperatie? Of kan je weer net pijnvrij bewegen na een fysiobehandeling aan de knie? Dan is het belangrijk om niet zelfstandig voluit te gaan sporten. Het is belangrijk om dit echt op te gaan bouwen. Fysiofitness kan hierin echt de oplossing bieden. Onder begeleiding van een fysiotherapeut kan je gaan beginnen met sproten. Hierbij wordt er rekening gehouden met je pijnklachten en zorgen we ervoor dat je echt baat hebt bij je training.

Fysiofitness als onderdeel van een revalidatie

Fysiofitness kan ook de oplossing zijn voor je revalidatie. Om weer je dagelijkse activiteiten aan te kunnen is fitness vaak de oplossing. Je kan hiermee gericht bepaalde spiergroepen sterker maken zodat je weer pijnvrij kan bewegen. We stellen hiervoor een persoonlijk plan op waarbij we ook goed luisteren naar je eigen wensen. Welke klachten wil je bijvoorbeeld aanpakken? Fysiofitness kan dan de oplossing bieden. Je gaat dan echt sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Jouw therapeut weet precies wat je voor je herstel nodig hebt en stelt zo samen de benodigde oefeningen op. Zo gaan we samen aan de slag om straks je doelen te halen!

You may also like...