Nederland January 31, 2023

Aardappelen

Aardappelen zijn één van de meest gegeten groentes in Nederland. Wist je dat je ook eenvoudig zelf aardappelen kan verbouwen? Je hebt alleen wel wat ruimte nodig om de aardappelen te poten. Maar als je de ruimte hebt dan kan je met een beetje slim verbouwen een heel seizoen genieten van verse aardappelen uit je eigen tuin. Het voordeel van een eigen moestuin is dat je precies weet waar de aardappelen vandaan komen en wat ermee gebeurt is. Voordat je aan de slag kan met je eigen biologische aardappelen moet je natuurlijk eerst de grond voorbereiden. Aardappelen houden van een luchtige grond en natuurlijk moet je hiervoor aan de bak om dit te realiseren.

Bestel je eigen spitvork als je aardappelen gaat verbouwen

Hoe luchtiger de grond is, hoe beter je aardappelplant zich gaat ontwikkelen. Met spitvorken kan je eventueel de grond luchtig houden en zo je aardappelplant laten groeien. Je moet de grond dus echt goed omspitten voor je de aardappelen kan poten. Het omspitten van de grond is een flinke klus die ook zwaar is voor je lichaam. Door voor spitvorken te kiezen van een hoge kwaliteit worden de inspanningen een stuk minder zwaar. De juiste spitvork dempt namelijk de impact op je lichaam. Hierdoor wordt het omspitten van de grond voor je aardappelen een stuk minder zwaar om uit te voeren.

Bestel je eigen spitvorken online

Ben je van plan om binnenkort de grond klaar te maken voor de aardappelen? Dan wordt het de hoogste tijd om te investeren in spitvorken. Een spitvork is sowieso een belangrijk stukje gereedschap om in de tuin te gebruiken. Bijvoorbeeld als je de grond opnieuw wilt inzaaien. Of als je een groot oppervlakte wilt bereiden voor het poten van aardappelen. Online vind je verschillende spitvorken die je kan inzetten om de grond voor te bereiden op je nieuwe moestuin.

Ga ook voor een handspitvork voor kleine klussen

De grote spitvorken zijn natuurlijk ideaal om de grond lekker luchtig te maken voor het poten van aardappels. Maar soms moet je ook een klein stukje grond luchtig maken met een handspitvork. Zware grond kan omgespit worden en luchtig gemaakt voor het aanplanten van je eigen moestuin. Dit stukje gereedschap mag natuurlijk niet ontbreken in je eigen tuin! De spitvork kan je eenvoudig online bestellen in onze webshop en je kan direct aan de bak om je eigen moestuin aan te leggen.

You may also like...