Amsterdam January 30, 2023

Wat heb je aan huiswerkbegeleiding?

Het valt voor jongeren in deze tijd niet altijd mee om bij te blijven in onze prestatiemaatschappij. Een goede opleiding en diploma zijn nodig om mee te kunnen draaien maar soms lukt dit gewoon niet. Doordat er zoveel van de jongeren verwacht wordt, ligt een gevoel van falen al snel op de loer. Als ouder beschik je meestal niet over voldoende tools die je in staat stellen om je kind op de juiste wijze te begeleiden. Voor deze jongeren is er professionele hulp in de vorm van huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding bij onderpresteren.

Er zijn diverse organisaties die jongeren hulp en advies bieden in zaken als geld, drugs, werk en sexualiteit. Maar ook op het gebied van schoolzaken, zoals waar vind ik goede huiswerkbegeleiding, helpen ze kinderen op weg. Ze begeleiden de kinderen totdat er een passende oplossing is gevonden. Onderpresterende kinderen hebben vaak op de basisschool nog geen problemen maar op de middelbare school redden ze het dan ineens niet meer. Hun gecompliceerde puberbrein heeft moeite zich aan een planning te houden en om vooruit te denken. Pubers zijn impulsief en denken niet na over de dingen die ze doen. Bij huiswerkbegeleiding is er een volwassene die met ze meedenkt over wat er moet gebeuren en hoe dat aangepakt kan worden.

Wat doet huiswerkbegeleiding met je kind

Huiswerkbegeleiding kan op enkele vaste dagdelen in de week georganiseerd worden. Dit kan op school, thuis, online of bij een speciaal instituut voor huiswerk werkbegeleiding. Huiswerkbegeleiders zijn professioneel opgeleid en weten waar ze het over hebben. Ze helpen het kind met het maken en leren van huiswerk maar ook met planningen maken zodat ze overzicht krijgen in wat er moet gebeuren. Hulp in de vorm van huiswerkbegeleiding geeft een kind rust en inzicht waardoor het kind weer op niveau kan presteren. Het kind zal weer met plezier naar school gaan. 

Ruimte voor plezier

Vaak sneeuwt een kind onder in huiswerk doordat er zoveel andere verleidingen op de loer liggen zoals hun smartphone, vrienden en sport. Wanneer een kind huiswerkbegeleiding krijgt op vaste momenten in de week is er geen ruimte voor afleiding. Ze zijn op die momenten gefocust op het huiswerk begeleid door een volwassene. Door de vaste huiswerk momenten ontstaat er voor die andere “leuke” dingen tijd en kunnen ze er volop van genieten zonder stress te hebben over nog onafgemaakt huiswerk.  

You may also like...