Nederland March 24, 2023

Tuintafel kopen? Deze smaken heb je

Waarom zou je een tuintafel kopen? Daar is makkelijk antwoord op te geven. Het is toch heerlijk om in de zomer in de tuin te zitten, spelletjes te spelen, te eten en om eventueel te werken als je daar de behoefte aan hebt. Dus een goede tafel is meer dan nodig om optimaal van je tuin te kunnen genieten. Maar nu is het wel zo dat tuintafels in verschillende vormen, maten en materialen worden gemaakt. Welke keuzes kun je dan maken en wat is nu de beste keuze? In onze blog helpen we je graag op weg.

Stalen tuintafel

Een goede keuze zou de stalen tuintafel zijn. Met een stalen tafel heb je een stoere en robuuste tafel in je tuin staan die niet alleen mooi is, maar ook onderhoudsvriendelijk is. Een stalen tafel is ook weersbestendig en kun je ook het hele jaar buiten laten staan. Zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Een stalen tafel komt uitstekend tot zijn recht als je bijvoorbeeld in je tuin een moderne of industriële look wil creëren.

Kunststof tuintafel

De kunststof tuintafel wordt ook relatief vaak gekozen en vaak vanwege de prijs. Het is één van de goedkoopste opties die je hebt terwijl stalen tafels ook helemaal niet duur zijn. Kunststof is makkelijk in onderhoud, maar minder robuust en stevig dan bijvoorbeeld een tafel van staal, aluminium of hout. En kunststof is ook gevoelig voor permanente vlekken. Tenzij je de tafel direct en goed schoonmaakt als er bijvoorbeeld geknoeid wordt. Qua schoonmaken is het wel één van de makkelijkste tafels die je kunt kopen.

Tafel van hout

Een houten tuintafel zorgt voor een natuurlijke look in de tuin en dat is toch wel de look waar de meeste mensen naar op zoek zijn. Maar een houten tafel is soms niet de beste keuze, omdat bepaalde houtsoorten niet geschikt zijn om het hele jaar buiten te staan. Het hout kan door weersomstandigheden en temperatuurverschillen worden aangetast. Dat wil niet zeggen dat er ook houten tafels zijn die we weersbestendig zijn en die je dus ook prima buiten kunt gebruiken. Ondanks dat betaal je er dan wel iets meer voor.

Granieten tuintafels

Granieten tuintafels zijn ook populair en ook met een tuintafel van natuursteen kun je een natuurlijke look bewerkstelligen. Natuursteen is ook weers- en UV-bestendig en kan goed tegen vocht, kou en warmte. Een groot pluspunt is ook dat door het natuurproduct iedere granieten tafel uniek is. Dus je hebt ook echt iets heel moois dat niemand anders heeft. De keerzijde van de medaille is dat de platen van natuursteen loodzwaar zijn en dus ook moeilijk te verplaatsen zijn. Iets om rekening mee te houden.

De beste keuze?

Nu wil je weten welke tuintafel de beste keuze is, maar dat is toch grotendeels afhankelijk van je persoonlijke smaak, het budget en voor welke stijl je kiest. Je hebt nu in ieder geval een goed beeld bij de opties die je hebt en wat zoal de voor- en nadelen zijn van de verschillende soorten tafels waaruit je kunt kiezen.

You may also like...