Nederland January 30, 2023

Techniek heeft de toekomst

Over de gehele technieksector is een groot tekort aan technisch personeel. Ben jij je op dit moment aan het oriƫnteren en weet je niet zo goed welke kant je op wil? Wil jij een switch maken naar de technieksector, maar lijkt dat onmogelijk? Wij geven je een aantal tips in dit artikel en vertellen je meer over werken in de techniek.

Werken in de techniek

In de technische sector kan je heel veel verschillende kanten op. Denk maar eens na over alles wat je om je heen ziet. Overal zit wel techniek achter. De auto waar je in rijdt of de computer die je dagelijks gebruikt. Zonder techniek hadden we deze producten nooit gehad. Hoe mooi is het als jij hier aan kunt werken. Bedrijven zijn tegenwoordig ook veel op zoek naar technische tekenaars. Op iedere vacature site zie je wel vacatures met tekenaar gezocht

Wat doet een technisch tekenaar

Een technisch tekenaar is zeer belangrijk in een productieproces. Ieder bedrijf die dingen ontwerpt heeft wel een technisch tekenaar in huis, of huurt een technisch tekenaar in als zzp’er. Een technisch tekenaar krijgt vaak basisinformatie waarmee hij, of zij aan de slag kan. Je maakt berekeningen en kijkt of alles, wat bijvoorbeeld de wensen van de architect zijn, wel mogelijk is. Als technisch tekenaar moet je goed overweg kunnen met bepaalde software. Denk hierbij bijvoorbeeld aan AutoCAD. Wanneer jij alles goed berekent hebt en in het programma hebt verwerkt, dan gaan jouw collega’s aan de slag. Op basis van de door jouw aangeleverde informatie wordt het product daadwerkelijk gemaakt. Dit kan van iets heel kleins tot bijvoorbeeld een nieuwe brug over de rijn zijn. Een technisch tekenaar zal dan ook altijd trots vertellen over de opdrachten waar hij aan heeft meegewerkt. Volgens ons is dat ook meer dan terecht. Technisch tekenaar een beroep om trots op te zijn. Leuke bijkomstigheid het salaris van een technisch tekenaar is erg goed. Bijvoorbeeld als zzp’er kan je bedragen verwachten beginnend bij 50 euro per uur tot wel 100 euro per uur.

Switchen naar de techniek

Wanneer je kiest voor de techniek, of hier een switch naar wilt maken dan heb je veel mogelijkheden. Binnen de techniek zijn er zogenaamde BBL opleidingen. Dit zijn opleidingen waar jij alles gaat leren over een specifiek gebied. Wordt bijvoorbeeld opgeleid tot timmerman of elektricien. Het mooie van BBL opleidingen is dat je direct salaris krijgt. 

You may also like...