Nederland March 27, 2023

Eetkamerstoelen met wieltjes – dat rolt pas lekker weg

Bij een bureau of een werktafel zijn ze niet weg te denken: kantoorstoelen op wieltjes. Het is dan ook handig voor de kleine bewegingen die je moet maken: even iets in je prullenbak gooien, even voor het computerscherm wegdraaien om een papier te tekenen. Of 180 graden draaien en zo reageren op iemand achter je die iets van je wil. Op een stoel met wieltjes beweeg je ook net wat meer, ook al zit je stil. En dat is natuurlijk goed voor je beenspieren. Het is dan ook geen wonder dat stoelen op wielen elke vierkante meter kantoorvloer hebben ingenomen. Maar ook thuis rollen steeds meer eetkamerstoelen met wieltjes.

Fraaie beweeglijke fundering van luxe eetkamerstoelen 

Van kantoor naar de thuissituatie, dus. Waarschijnlijk staat daar ook achter een schrijfmeubel wel een stoel op wieltjes. Zou zomaar van een van je opgroeiende kinderen kunnen zijn die met kerst een gamestoel heeft gekregen. Maar ook de eetkamer wordt langzaamaan nu bevolkt met eetkamerstoelen die kunnen rijden. Eetkamerstoelen met wieltjes, dus. Eigenlijk is dat logisch, zeker nu eetkamerstoelen zo mooi zijn gemaakt dat ze gewoon bijgeschoven worden in de zithoek. Tegenwoordig zijn veel eetkamerstoelen ware plaatjes van leer, kunststof of metaal. Het is heel gewoon om eetkamerstoelen vandaag de dag met luxe stoffen te bekleden. Die stoffen zijn van hoogwaardige kwaliteit en bovendien goed en snel schoon te maken.

Einde van het stoelen tillen

Eetkamerstoelen zijn wel zwaarder dan vroeger en dat zorgt dan voor een heel getil en geschuif. Met schuiven op een houten vloer heb je snel krassen. Door eetkamerstoelen met wieltjes te nemen, voorkom je al dat gedoe en schade. Ook rond de tafel werken wieltjes in je voordeel. Je zet met een been even af en rijdt zo naar de andere kant van de tafel zonder te hoeven opstaan. Of je draait je gemakkelijk naar links of naar rechts, al naar gelang de partner waar je mee in gesprek komt. Ook bij het opstaan hoef je alleen maar even iets naar achteren te rijden om zonder problemen overeind te komen. 

Eetkamerstoelen met wieltjes: harde en zachte

Alleen is het wel zaak de juiste wieltjes onder je stoelen te krijgen. Dat heeft te maken met je vloer. Op een harde vloer van laminaat, parket of natuursteen is het verstandig om rubberen wieltjes te gebruiken. Deze zachte wielen brengen op een harde ondergrond namelijk weinig tot geen contactgeluiden voort. Dat levert blije onderburen op, als je in een appartement woont. Ben je gezegend met mooi tapijt dan heb je juist harde wielen nodig. Die kunnen zelfs een hoogpolig tapijt wel aan. Harde wieltjes rijden goed over vloerbedekking of andere zachte ondergrond.

De pre’s van eetkamerstoelen met wieltjes

De voordelen van rollende eetkamerstoelen samengevat:

• Snel de indeling van je eettafel veranderen

• Super makkelijk bij het schoonmaken: gewoon wegrollen

• Bij verplaatsen geen mogelijke vloer beschadigingen

• Snel inzetbaar in andere delen van je woonruimte zonder tilproblemen

En is er ook een nadeel? Het enige dat zou kunnen is dat je kinderen besluiten in je kamer een racebaan te maken en dat de eetkamerstoelen met wieltjes hun snelle bolides worden. Lekker crossen, dat zit in elk kinderhart.

You may also like...