Nederland January 30, 2023

Een mooie houten aanbouw voor je woning

Er zijn genoeg redenen waarom personen eerder kiezen voor een houten aanbouw dan een stenen aanbouw voor hun woning. Een houten aanbouw kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je woning een modernere uitstraling krijgt. Je kunt daarbij houtsoorten kopen die onderhoudsvrij zijn of gemaakt zijn van mooi kunststof.  

Waarom kiezen voor een houten aanbouw 

Er zijn nog meer redenen waarom personen bij een uitbouw woning eerder kiezen voor een houten aanbouw. Deze is vaak genoeg stijlvoller en mooier. Dat heb je niet altijd bij een stenen uitbouw. Daarnaast is een uitbouw van hout vaak ook goedkoper en soms zelfs onderhoudsvrij.  Als je de kosten wil drukken is het raadzaam om je houten aanbouw te plaatsen tegen een bestaande gevelopening. Je kunt daarbij een aanbouw/ serre overwegen. Deze zijn soms zo licht van gewicht, dat lange heipalen overbodig zijn. Er is echter nog altijd een risico op het ontstaan van scheurtjes. Het is dus wel van belang om een lichte fundering te plaatsen voor de houten aanbouw. Verder is het ook van belang om in de planningsfase de prijzen van de bedrijven die dit mogelijk kunnen maken met elkaar te vergelijken. 

Wat zal een houten aanbouw mij kosten? 

Bij het vergelijken van de prijzen zul je merken dat de kosten voor een houten aanbouw vaak genoeg lager uitvallen dan die van een stenen aanbouw. De kosten zijn wat lager omdat je minder uitgeeft voor de lichtere fundering en daarnaast kan ook de opbouwconstructie lager blijven. Afhankelijk van de afwerking kunnen de kosten meer of minder worden. Sommige personen kiezen voor een dichter veranda omdat ze daarmee 10 tot 30% goedkoper uitkomen. Het hangt uiteindelijk wel helemaal af van de huiseigenaren hoe ze hun houten aanbouw wensen in te richten en af te werken. Over het algemeen liggen de prijzen voor een houten aanbouw tussen de €14500 en €23000.

Houten aanbouw of stenen aanbouw? 

Het hangt helemaal van jou af of je uiteindelijk kiest voor een houten aanbouw of juist een stenen aanbouw. Een stenen aanbouw is misschien duurzamer dan een houten aanbouw, maar omgekeerd is een aanbouw van hout wel mooier en stijlvoller. Daarnaast kun je indien gewenst een houten aanbouw veel gemakkelijker uitbreiden of verwijderen dan eentje van steen. 

You may also like...